I torsdags hade nätverket årsmöte med ett hundatal människor närvarande, varav drygt hälften representerade någon medlemsorganisation.
Kritiken har sedan tidigare varit stark mot hur ordföranden Jan Lönn och delar av samordningsgruppen agerat internt – nästan alla protokoll saknas, flera resor har varit oredovisade och beslut har fattats under oklara former. Exempelvis att socialdemokraterna fick så omfattande utrymme vid vårens demonstrationer utan att själva ha bidragit i deras förberedelser.
Samtidigt finns en politisk diskussion kring hur man ska ställa sig till det väpnade motståndet mot ockupationen i Irak. Fördömandet av det styrande rådet delas av samtliga, som också erkänner legitimiteten i väpnat motstånd.
Men många vill inte ge de väpnade aktionerna sitt direkta stöd.
Inför mötet hade flera olika versioner av samma dokument skickats ut vilket spädde på förvirringen och kritiken. Och diskussionen kom att röra både interna organisatoriska frågor, politiska linjer och personell ledning samtidigt.
Flera kandidater till den nya samordningsgruppen deklarerade öppet att de inte stod till förfogande om Lönn skulle ingå.
Valberedningens förslag, som inte hela valberedningen stod bakom, förkastades på mötet i sin helhet. I stället röstades om kandidater individuellt, där de som fick mer än hälften av rösterna valdes in.
Det resulterade i att Lönn och två andra kandidater för omval inte valdes in. I den nu valda samordningsgruppen finns nu inga representanter från partierna till vänster om vänsterpartiet.
Den ekonomiska berättelsen kom för sent för att revisorerna skulle hinna med att granska den. Och eftersom mötet drog ut på tiden blev det heller ingen diskussion om varken politiska linjer eller framtida verksamhet. Mötet ajournerades för att klara av dessa punkter i januari.